Sałatka z marynowanymi pieczarkami, jajkiem i żółtym serem
Cóż ja mogę napisać o tej sałatce. Szybka, prosta i zdecydowanie polecam jako imprezową przystawkę.Składniki:
- mały słoik marynowanych pieczarek
- duży słoik konserwowych ogórków
- pęczek szczypiorku
- 7 ugotowanych na twardo jajek
- puszka kukurydzy
- puszka zielonego groszku
- 100 g żółtego sera
- sól
- pieprz
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka ostrej musztardy
Sposób przygotowania:
Pieczarki odsączyć na sicie z zalewy, pokroić w większą kostkę. Ogórki i jajka pokroić w kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą doprawić sałatkę solą i pieprzem do smaku.Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz