Sałatka z selerem naciowym i tuńczykiem
Super pomysł do wykorzystania selera naciowego. Pożywna, chrupiąca, soczysta sałatka, do zrobienia w mig jeśli macie w lodówce kilka podstawowych składników.
Składniki:
- pęczek selera naciowego
- 4-5 ogórki konserwowe
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- puszka kukurydzy konserwowej
- 1 mała cebula
- pęczek koperku
- sól
- świeżo zmielony pieprz
- 3-4 łyżki majonezu
Sposób przygotowania:
Seler naciowy dokładnie umyć, następnie drobno pokroić. Ogórki pokroić w kosteczkę, Cebulę drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sitku. Tuńczyka dokładnie odsączyć z wody. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, doprawić solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz