Placuszki dyniowe
Propozycja na piątkowy obiad, bądź też słodki podwieczorek. Robiąc przegląd w mojej zamrażarce, zauważyłam ostatnią paczkę mrożonej, startej dyni. W sam raz na placuszki dyniowe. Jeśli macie musy dyniowe w słoikach, również świetnie się nadadzą na placki. Mając już przygotowaną dynię, samo wykonanie placków, zajmie Wam chwilkę.
Składniki:
- 800 g startej dni
- 2 jajka
- 3-4 łyżki mąki pszennej
- sól
- tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania:
Dynię wymieszać z jajkami, mąką solą. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, nakładać łyżką małe placuszki, smażyć z każdej strony do zarumienienia się placków. Podawać na słodko, posypane cukrem pudrem, lub z keksem śmietany, na słono.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz