Wafle czekoladowe
Coś do kawy potrzebne na już i teraz? Ponadczasowe wafle:) Sprawdzają się zawsze i wszędzie. Łatwe, szybkie i baaaardzo smaczne. Polecam!!!
Składniki:
- opakowanie wafli
- szklanka cukru
- kostka masła lub margaryny
- 4 łyżki kakao
- 4 łyżki mleka
- pół szklanki mleka w proszku
Sposób przygotowania
Masło roztopić w rondelku, dodać cukier, 4 łyżki mleka, kiedy cukier się roztopi, zdejmujemy rondelek z ognia i wsypujemy kakao, energicznie mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej gładkiej masy wsypujemy mleko w proszku i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wafle smarujemy jeszcze gorącą masą i przekładamy aż do wyczerpania składników. Okręcam gotowy wafel folią spożywczą i przygniatam czymś ciężkim na około godzinę.
Smacznego!!!
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz