Szybka zupa krem z brokuł
Pyszna, sycąca, zielona zupa. Z brokuł. Z dodatkiem ziemniaków i śmietany. I tyle, Przygotujecie w mig. A kiedy będziecie czekać, aż warzywa się ugotują, możecie przygotować chrupiące grzanki. Jeśli nie lubicie grzanek, mogą być pestki dyni, lub ziarna słonecznika podprażone na suchej patelni. Bądź też po prostu w kubek nalejcie zupy i pijcie prosto z niego, delektując się prostotą smaku.Składniki:
- 2-3 litry bulionu (użyłam zwykłych kostek)
- kilka ziemniaków
- 500 g brokuł
- pół szklanki gęstej śmietany (użyłam 18%)
- sól
- biały pieprz
- grzanki(zrobiłam z chlebka)
Sposób przygotowania:
Zagotować 2-3 litry wody i wrzucić 2 kostki rosołowe. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do gotującego się bulionu. Odciąć grubą łodygę z brokuła, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z ziemniakami. Gdy warzywa będą miękkie, wrzucić różyczki brokuł. Po 5 minutach zjąć garnek z palnika, zblendować wszystko, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz dodać zahartowaną śmietanę. Wymieszać. Podawać z grzankami.Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz