Sałatka z surimi, ogórkiem i kapustą pekińską
Paluszki krabowe surimi mają pewnie tyle samo zwolenników co i przeciwników. Z krabem mają tyle wspólnego co nic :) Ale to nic. Świetnie sprawdzają się we wszelakich sałatkach. I nikt nie patrzy wtedy ile tam jest procent ryby w krabie :)A dzisiejsza sałatka jest bardzo lekka, świeża, idealna jako przystawka na wszelkie imprezy, i doskonała jako kolacja. Szybko ją przyrządzicie, a z podanych niżej składników powstanie ogromna miska sałatki.
Składniki:
- 400 g mrożonych paluszków krabowych surimi
- mała kapusta pekińska
- długi zielony ogórek
- czerwona cebula
- 1 większa czerwona papryka
- puszka kukurydzy
- pęczek koperku
- 3-4 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Paluszki krabowe odmrozić, a następnie pokroić w kostkę. Ogórka obrać, pokroić w kostkę. Paprykę oraz cebulę również pokroić w kosteczkę. Kapustę pekińską oraz koperek drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć. Wszystkie warzywa oraz paluszki połączyć ze sobą, dodać majonez, doprawić solą oraz pieprzem. Wstawić do lodówki na godzinę.Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz