Faszerowane jajka z wędzonym łososiem
Nie znam osoby, która by nie lubiła gotowanych jajek z majonezem. To najprostsza, najtańsza i chyba najszybsza przystawka na imprezę. By jednak nie było nudno, czasem można wzbogacić nasze tradycyjne jaja i nadziać je dowolnie, lub tak jak ja, z dodatkiem wędzonego łososia.Składniki:
- 10 ugotowanych jajek na twardo
- 100-150 g wędzonego łososia w plastrach
- pół pęczka koperku
- pół pęczka szczypiorku
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżeczki chrzanu
- łyżka majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Szczypiorek i koperek drobno posiekać. Jajka przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i przełożyć je do miseczki. Żółtka rozetrzeć widelcem z solą, pieprzem oraz posiekaną zieleniną. Dodać majonez i chrzan, dokładnie wymieszać. Napełniać dołki w białkach farszem.Rzodkiewki drobno posiekać, Na wierzchu układać odrobinę rzodkiewki i kawałek łososia.
Gotowe!
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz