Makaron z sosem kurkowym
Moja rodzina uwielbia zbierać grzyby. Gorzej z ich jedzeniem. Mąż ich nie cierpi, córka nie przepada, a ja kocham. Wczorajszy więc zbiór kurek, dedykowany był więc głównie pode mnie :) Ku mojej uciesze oczywiście :) Wszystkie kurki zjem JA. Wyżerka niesamowita :) Przygotowanie niezwykle proste i szybkie.Składniki:
- opakowanie Waszego ulubionego makaronu
- 500 g oczyszczonych, umytych kurek
- 3 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 400 ml śmietany 30%
- 3 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- posiekany pęczek natki pietruszki
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Cebulę posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę przesmażyć. Dodać kurki ( te większe można pokroić) i smażyć około 5 minut, co jakiś czas mieszając. Wsypać natkę. Posolić, doprawić pieprzem, wlać śmietanę i dusić następne 5 minut.
Dodać ugotowany makaron, wymieszać i podawać.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz