Kotleciki z piersi kurczaka z serem
Dziś na obiad drobiowe kotleciki z piersi kurczaka. Świetnie się spisują jako danie na większej imprezie, znikają z półmiska momentalnie. Delikatne w smaku, szybkie w przygotowaniu, dobre zarówno na ciepło jak i na zimno. Co najważniejsze moja córka niejadek uwielbia te kotleciki. Do kotlecików polecam sos paprykowy, idealnie się komponuje z delikatnością mięsa.Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 20-30 dag żółtego sera
- 3 jajka
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- dowolna przyprawa do kurczaka lub po prostu sól i pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania
Piersi myjemy, osuszamy i kroimy w drobną kostkę, ser trzemy na drobnej tarce do warzyw. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, i najlepiej odstawiamy na godzinę do lodówki aby wszystko dobrze się przegryzło i lepiej nam się formowało kotleciki. Na rozgrzany tłuszcz na patelni wkładamy uformowane łyżką kotleciki i smażymy na złoty kolor z obu stron.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz