Śledzie w śmietanie
Coś dla smakoszy śledzika, idealna przystawka, lub po prostu coś na ząbek do kolacji...
Składniki:
- 5-6 filetów śledziowych a'la matias
- 1 cebula
- kilka marynowanych pieczarek
- 2-3 ogórki kiszone
- 200 ml śmietany
- 1 łyżka musztardy
- pół łyżeczki cukru
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
Filety najlepiej wymoczyć w wodzie przez kilka godzin, nie będą wtedy tak słone. Śledzie pokroić w większą kostkę, cebulę drobno posiekać, pieczarki i ogórka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, wlać śmietanę, dodać musztardę cukier, pieprz i sól do smaku. Wymieszać i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki aby wszystko dobrze się przegryzło.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz