sobota, 16 lutego 2019

Surówka z naciowego selera z porem

Surówka z naciowego selera z porem

Jeśli zastanawiacie się, co zrobić z selera naciowego, to mogę polecić bardzo smaczną surówkę, jako dodatek do ziemniaczków i mięsa. Surówka z selerem naciowym, porem, kukurydzą i jabłkiem, skropiona obficie cytryną i wymieszana z naturalnym jogurtem. Prosto, lekko, szybko i bardzo smacznie. 


Składniki:

  • pęczek naciowego selera
  • biała część dużego pora
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • duże jabłko
  • mały pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 2-3 łyżki naturalnego jogurtu 

Sposób wykonania:

Łodygi selera przeciąć wzdłuż na 2-3 części i drobno pokroić w piórka. Białą część pora również drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sicie. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa skropić cytryną, doprawić solą i pieprzem, dodać jogurt naturalny i wymieszać. Gotowe!!!
Smacznego!!!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz