Surówka z naciowego selera z porem
Jeśli zastanawiacie się, co zrobić z selera naciowego, to mogę polecić bardzo smaczną surówkę, jako dodatek do ziemniaczków i mięsa. Surówka z selerem naciowym, porem, kukurydzą i jabłkiem, skropiona obficie cytryną i wymieszana z naturalnym jogurtem. Prosto, lekko, szybko i bardzo smacznie.Składniki:
- pęczek naciowego selera
- biała część dużego pora
- puszka kukurydzy konserwowej
- duże jabłko
- mały pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- sok z połowy cytryny
- 2-3 łyżki naturalnego jogurtu
Sposób wykonania:
Łodygi selera przeciąć wzdłuż na 2-3 części i drobno pokroić w piórka. Białą część pora również drobno posiekać. Kukurydzę odsączyć na sicie. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa skropić cytryną, doprawić solą i pieprzem, dodać jogurt naturalny i wymieszać. Gotowe!!!Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz