poniedziałek, 19 marca 2018

Pasta z wędzonej makreli i suszonych pomidorów

Pasta z wędzonej makreli i suszonych pomidorów

Taka pasta to świetny dodatek na kanapki. Zrobicie ją błyskawicznie, powstanie spora miseczka i smakuje naprawdę nieźle. 

Składniki:

  • 2 średniej wielkości wędzone makrele
  • mały słoiczek suszonych pomidorów
  • 250 g półtłustego twarogu
  • pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Z makreli usunąć wszystkie ości, skórę i przy okazji rozdrobnić w palach na mniejsze kawałki. Dodać pokruszony twaróg, odsączone, pokrojone w kosteczkę suszone pomidory oraz posiekany szczypiorek. Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. 
Smacznego!!!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz