Sałatka chrzanowa
Sałatka ta o dziwo nie jest ostra, chrzan jest tylko akcentem, choć dałam cały mały słoiczek chrzanu, jest pyszna, polecam. Dodając więcej śmietany uzyskamy sos, którym z powodzeniem możemy polać np. ugotowane jajka. Można również dodać posiekane orzechy włoskie, sałatka, nabierze wtedy bardzo oryginalnego posmaku.
Składniki:
- 2 słoiczki selera konserwowego
- 3-4 jabłka
- puszka kukurydzy
- mały słoiczek tartego chrzanu
- 4-5 ugotowanych jajek
- 6-7 łyżek majonezu
- 2 łyżki śmietany
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Seler odsączyć, ewentualnie lekko posiekać, kukurydzę odsączyć, jajka i obrane jabłka pokroić w drobną kosteczkę. Wszystko przełożyć do dużej miski, dodać chrzan, majonez, śmietanę, doprawić solą i pieprzem.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz