Udka w glazurze sojowo-miodowej
Udka, które dziś proponuję, zrobicie błyskawicznie, więc można je spokojnie zaserwować jako codzienny obiad, ale uwierzcie mi, że ich wygląd i smak jest tak rewelacyjny, że podane na odświętnym stole, będą hitem tegoż stołu. Samo wykonanie Zajmie Wam kilka minut, a efekt murowany.
Składniki:
- 8 udek kurczaka
- 2 łyżki masła lub margaryny
- 6 łyżek ciemnego sosu sojowego
- 3 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
Udka kurczaka umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać sos sojowy, gdy mieszanina zacznie wrzeć, dodać miód, wymieszać. Natychmiast układać udka na patelni. Smażyć pod przykryciem, co jakiś czas obracając udka. Smażyć około 30-40 min.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz