Sałatka królewska
Kolorowa, apetyczna, bardzo smaczna sałatka. Na imprezach znika błyskawicznie. Polecam, zwłaszcza, że wykonuje się ją błyskawicznie :)
Składniki:
- słoik selera konserwowego
- puszka kukurydzy
- puszka ananasa w syropie
- puszka fasoli czerwonej
- 5 ugotowanych na twardo jajek
- 1 por
- 1 średnia marchewka
- 1 średnia papryka
- 7 łyżek majonezu
Sposób przygotowania:
Seler, kukurydzę, ananas, fasolę odsączyć na sicie. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, oddzielić białka od żółtek, posiekać jedne i drugie. Białą część pora pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce. Paprykę, ananas również pokroić w kostkę. Układać w szklanej, przezroczystej misce w następującej kolejności:
- seler
- papryka
- kukurydza
- ananas
- 3 łyżki majonezu
- marchewka
- por
- fasolka
- białko
- 4 łyżki majonezu
- żółtko
Wstawić do lodówki na 24 h.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz