Pomidory z czosnkiem i żółtym serem
O tej porze roku pomidory są najlepsze. Najsłodsze i najbardziej dojrzałe. I trzeba z tego korzystać. Jeśli znudziły Wam się pomidory pocięte w plasterki i oprószone solą i pieprzem, to proponuję na pomidory położyć farsz z żółtego sera, czosnku i majonezu. Jest to super propozycja na kolację i jako przystawka na imprezę.
Składniki:
- 3-4 pomidory
- 200 g startego żółtego sera
- 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu
- opakowanie sosu do sałatek (np. czosnkowo-ziołowy)
Sposób przygotowania:
Pomidory umyć, pokroić w grubsze plastry. Ser połączyć z czosnkiem, majonezem i sosem, wymieszać. Nakładać na pomidory.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz