Schabowe roladki z marynowaną papryką i mozzarellą w szynce szwarcwaldzkiej
Roladki znają wszyscy. Ile ludzi tyle przepisów i możliwości na zwinięcie czegoś w coś. I bardzo dobrze. Bo możliwości, smaki są zatem niewyczerpalne. A roladki można zrobić z każdego mięsa, a w środek można wsadzić to co tylko zapragniecie. I właśnie ja zapragnęłam dziś roladek ze schabu z marynowaną czerwoną papryką i serem mozzarellą. A po wszystkim roladki zawinęłam w plastry szynki szwarcwaldzkiej i zapiekłam w piekarniku.Składniki:
- około 1,2 kg schabu
- 100g mozzarelli
- kilka plastrów marynowanej papryki
- sól
- pieprz
- 200 g szynki szwarcwaldzkiej
- masło do wysmarowania formy do zapiekania
Sposób przygotowania:
Schab umyć, osuszyć, pokroić w 2 cm plastry, rozbić tłuczkiem. Lekko posolić i popieprzyć.Mozzarellę pokroić w półplasterki, paprykę w paseczki. Na środek plastra wkładać cząstkę sera i 2-3 paseczki papryki, po czym mięso zwinąć w roladkę. Roladkę owinąć dodatkowo w 2 plastry szynki. Formę do zapiekania wysmarować masłem, ułożyć w niej roladki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Roladki zapiekać około 30-35 minut.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz