środa, 30 listopada 2016

Pasta z awokado z jajkiem i suszonymi pomidorami

Pasta z awokado z jajkiem i suszonymi pomidorami

Kolejna propozycja pasty z awokado. Doskonała na kromkę chleba. Świetne odstępstwo od wędliny i serów. Tym razem z gotowanym jajkiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami. 


Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 3-4 suszone pomidory
  • 2-3 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ za pomocą łyżeczki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jajka pokroić w kostkę. Połączyć awokado, sok z cytryny, olej, jajka, doprawić solą i pieprzem i wszystko pognieść dokładnie widelcem lub zblendować na gładką masę. Na końcu dodać suszone pomidory pokrojone w drobną kosteczkę, wymieszać z pastą i wstawić do lodówki na godzinę, by wszystkie smaki przegryzły się ze sobą.
Smacznego!!!


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz