Pasta z awokado z jajkiem i suszonymi pomidorami
Kolejna propozycja pasty z awokado. Doskonała na kromkę chleba. Świetne odstępstwo od wędliny i serów. Tym razem z gotowanym jajkiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 ząbek czosnku
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 3-4 suszone pomidory
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, wydrążyć miąższ za pomocą łyżeczki. Czosnek przecisnąć przez praskę. Jajka pokroić w kostkę. Połączyć awokado, sok z cytryny, olej, jajka, doprawić solą i pieprzem i wszystko pognieść dokładnie widelcem lub zblendować na gładką masę. Na końcu dodać suszone pomidory pokrojone w drobną kosteczkę, wymieszać z pastą i wstawić do lodówki na godzinę, by wszystkie smaki przegryzły się ze sobą.Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz