Kolorowe kotleciki z piersi kurczaka
Kolejna propozycja przygotowania kotletów. By nie było nudno, oczywiście :) Tym razem na kolorowo - żółta kukurydza, czerwona papryka i zielona natka pietruszki. Mięso z piersi kurczaka siekane, wymieszane z warzywami, żółtym serem i nietuzinkowy obiad gotowy. Serdecznie polecam.Składniki :
- 4 pojedyncze filety
- 2 czerwone papryki
- puszka kukurydzy konserwowej
- 150 g żółtego sera
- pęczek zielonej natki pietruszki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 jajka
- sól
- pieprz
- czosnek
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Paprykę wydrążyć z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączyć na sicie. Natkę drobno posiekać. Żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej. Wszystkie warzywa i ser dokładnie ze sobą wymieszać. Wsypać mąkę, wbić 2 jajka, doprawić do smaku solą pieprzem i czosnkiem i dokładnie wymieszać.Formować w rękach małe kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Smacznego !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz