Sałatka z rukolą, pomidorami i mozzarellą
Pyszna, lekka, świeża sałatka z rukolą, koktajlowymi pomidorkami, mozzarellą i wszystko oblane sosem winegret. Doskonała propozycja na przekąskę, lekką kolację bądź też bardzo fajny dodatek do obiadu.
Składniki:
- opakowanie rukoli
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 70 g prażonych płatków migdałowych
- 125 g sera mozzarella
- 6-7 suszonych pomidorów
- kilka żółtych pomidorków (można pominąć)
- sos winegret
Sposób przygotowania:
Rukolę umyć, osuszyć. Mozzarellę pokroić w kostkę. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Pomidorki, jeśli są duże, przekroić na pół, małe pozostawić w całości. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, przed podaniem polać sosem winegret.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz